Verwarm de boter in een braadpan.
Pel de knoflookteentjes, halveer ze, bak ze ± 1 minuut en haal ze
uit de pan.
Bestrooi de kip met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak ze in de
braadpan in ± 10 minuten rondom bruin.
Pel de sjalotjes en bak ze de laatste 2 minuten mee.
Blus af met de wijn, verkruimel het bouillontablet erboven en laat de kip
met de sjalotjes afgedekt ± 45 minuten stoven.
Was de paprika‘s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten, snijd het
vruchtvlees in repen en stoof die de laatste 15 minuten mee.
Schep regelmatig om.
Geef er gebakken aardappeltjes, bestrooid met rozemarijn en een gemengde
salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |