Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Kiprecepten | Kip-gehaktrolletjes met abrikozensaus

Kip-gehaktrolletjes met abrikozensaus

200 gr abrikozen (gedroogde)
1 stukje citroen of limoen
21/2 eetl suiker
2 eetl droge sherry (manzanilla)
250 gr kippengehakt
1 theel gedroogde tijm
zout, peper uit de molen
1 flinke mespunt nootmuskaat of pimentpoeder
2 eetl losgeroerd ei
2 eetl droog kruim van witbrood of paneermeel
2 dikke borstfilets van kip
12 dunne plakjes bacon of ontbijtspek
30 gr boter
2 eet l ( zonnebloem) olie
eventueel enkele druppels limoen- of citroensap
2 eetl allesbinder
35 gr boter, ijskoud

Spoel de abrikozen enkele malen in ruim koud water en laat ze 6-8 uur weken in een kom met zoveel water dat ze royaal onder liggen. Breng ze daarna met het weekwater aan de kook. Voeg limoen- of citroenschil toe. Laat de abrikozen zolang, boven een laag afgestelde warmtebron, koken tot ze volkomen gaar zijn geworden. Verwijder limoenschil- of citroenschil. Giet de abrikozen af en houd het vocht apart.
Wrijf de abrikozen door een zeef of gebruik een keukenmachine om er een fijne puree van te maken. Roer de suiker en de sherry door de warme puree.
Maak het kippengehakt aan met gedroogde tijm, zout, peper, nootmuskaat of pimentpoeder, ei en broodkruim. Laat het mengsel een half uurtje staan.
Maak de borstfilet aan weerszijden droog met keukenpapier. Snijd de filets horizontaal door midden en leg ze met de zijkanten naar beneden gekeerd naast elkaar op het werkvlak. Beleg de filets met bacon of ontbijtspek.
Vorm van het gehakt rolletjes die zo lang zijn als de filets breed zijn. Rol de gehaktrolletjes in het kippenvlees. Steek de rolletjes vast met houten prikkers en wrijf ze heel licht in met wat zout en peper. Verhit boter en olie in een braadpan. Wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de rolletjes er rondom licht goudbruin in. Temper de warmtebron. Voeg 3-4 eetl van het kookvocht van de abrikozen aan de bakboter/olie toe. Leg het deksel op de pan en laat de rolletjes zachtjes gaar smoren (ca.2 theel na uit de pan. Blus de pan met 2 deciliter kokend water. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los.Laat alles even flink doorkoken. Schenk het vocht door een zeefje in een kleine pan. Roer de abrikozenpuree en 1 deciliter van het kookvocht van de abrikozen erdoor. Wacht tot alles aan de kook is. Klop de saus even flink op. Strooi allesbinder er over en blijf roeren tot de saus licht gebonden is. Voeg naar smaak zout, peper en enkele druppels limoen- citroensap toe. Klop er nog een klontje ijskoude boter door. Laat de saus daarna niet meer aan de kook komen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50