Verwijder de hulsjes van de kardemomzaadjes.
Maal de cashewnoten en de kardemom in een mengbeker of vijzel tot
poeder.
Schil de gember en rasp hem fijn.
Verhit 1 eetlepel olie en bak het cashewnotenmengsel en de gember ±
3 minuten.
Roer de koriander, het chilipoeder, het komijnpoeder, de peper en de
kaneel door elkaar en roer dit kruidenmengsel door het notenmengsel.
Wrijf de kip in met zout, verdeel er het noten-kruidenmengsel over, druk
het iets aan en laat het afgedekt ± 30 minuten staan.
Snipper intussen de uien.
Spoel de Spaanse pepers af, halveer ze, verwijder de zaadjes en snipper ze
fijn.
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
Verhit de rest van olie en bak de kip hierin aan beide kanten
goudbruin.
Voeg de ui en de Spaanse peper toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Voeg de tomaat en de santen toe en laat de kip met het deksel op de pan in
± 30 minuten gaar worden.
Schep af en toe om.
Als de jus te dun is, kunt u die eventueel met rijstebloem bijbinden.
Santen
(3 dl)
125 gr geraspte kokos 3 dl ongezoete kokosmelk (blik)
3 dl heet water
Doe de geraspte kokos in een kom, schenk er het water over en laat iets
afkoelen.
Kneed het met uw handen goed door en laat het in een zeef boven een andere
kom goed uitlekken.
Knijp de kokos met uw handen zeer goed uit en doe de kokos terug in de
eerste kom.
Schenk er weer 1 1/2 dl heet water over., kneed goed door en laat weer in
de zeef boven de tweede kom uitlekken.
Druk de kokos goed aan (geraspte kokos wordt verder niet meer gebruikt).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |