Snijd de kipfilets overdwars tot 1/2 cm van de zijkant open en bestrooi ze
met zout en peper.
Snijd de gember in plakjes.
Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden, leg ze in de kipfilets en
verdeel er de plakjes gember over.
Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een pan en bak de kip in 10 minuten lichtbruin; keer
het vlees halverwege.
Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.
Kook de prei 5 minuten afgedekt in een pan met weinig water en zout en
laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut en roer
de gembersiroop erdoor.
Leg de kip op de prei en verwarm afgedekt op laag vuur nog 5 minuten.
Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |