Snijd de kipfilet in reepjes.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit en schep de kipfilet met wat
zout en peper door de knoflook.
Snipper de ui.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees
klein.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan, bak de kipreepjes in ± 3 minuten
bruin en schep ze op een bord.
Fruit de ui in het bakvet glazig en fruit de tomaat even mee.
Roer er 2 dl water, het bouillontablet, de pindakaas, de sambal, de
spinazie en de tijm door en breng alles aan de kook.
Voeg de kipreepjes toe en laat die in 10-15 minuten gaar sudderen.
Lekker met rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |