Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kippenboutjes uit de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 drumsticks
Zout, peper
125 gr boter
2-3 eetlepels gesnipperde ui
3 eetlepels fijngehakte gember
2 1/2 dl kippenbouillon
1 1/2 theelepel maïzena
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels droge sherry
3-4 eetlepels room

Bereiden

Maak de drumsticks droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en
peper.
Verhit de boter in een pannetje en wacht tot het schuim voor een deel is
weggetrokken.
Schenk 1/3 deel van de boter in een passende braadslee, leg de drumsticks
er naast elkaar in en schenk er de rest van de hete boter over.
Zet de slee op het rooster iets onder het midden van een op 225°C
voorverwarmde oven.
Temper de warmte na 5 minuten tot 200°C en keer de drumsticks 5
minuten daarna om.
Bedruip ze met de braadboter en laat ze dan nog 8-10 minuten zacht
braden.
Leg er, als ze wat te donker dreigen te worden, een velletje
aluminiumfolie over.
Neem de drumsticks uit de braadslee en houd ze warm.
Verwijder de helft van de braadboter en voeg de uien aan de resterende
boter toe.
Fruit de ui tot die wat gaat kleuren en voeg dan de gember en de bouillon
toe.
Roer alles goed door.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water, roer het door de saus
en laat alles nog even doorkoken.
Doe er dan de gembersiroop, de sherry en de room (op kamertemperatuur) bij
en laat alles nog even doorkoken.
Leg de drumsticks nog even in de saus en laat ze door en door warm
worden.
Serveer met rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kiprollade I
Kip teriyaki
Oosterse kippensoep
Kip met gebakken paddestoelen en salie
Kip met prei en pruimen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes