Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipreepjes in gember-lemonsaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

5 worteltjes in schuine stukjes van 2 cm
zout
1 limoen
1½ eetl. wokolie
400 gr. kipfilet in dunne reepjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
½ flesje gember-lemon saus (conimex)
4 bosuitjes in stukjes

Bereiden

Kook de worteltjes in 5 minuten in water met zout, Giet ze af en spoel ze onder koud water.
Boen de limoen schoon onder koud stromend, pers een halve limoen ui en snijd de ander helft in partjes.
Verhit de olie en bak de kip al omscheppend bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de saus, de bosuitjes en de limoensap toe en breng alles aan de kook. Laat het gerecht op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Serveer met witte rijst en de partje limoen. Lekker met roergebakken paksoi.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kipfilets
Kip in zachtzure tomatensaus
Kipsalade op kruidige sla
Kip ketjap I
Kip met geitenkaas en bacon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes