Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paprikakip II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 flinke braadkip
zout
4 eetlepels dobbelsteentjes mager spek
1 fijngesneden ui
3 eetlepels reuzel
1/2 liter bouillon
3 eetlepels paprikapoeder
1 flinke theelepel tomatenpuree
3 eetlepels maïzena
1 bekertje zure room
1/2 uitgeperste citroen

Bereiden

Fruit de stukken kip licht in de hete reuzel (boter mag ook), doe de uien
en het spek erbij en laat dit 10 minuten smoren.
Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bouillon toe.
Zet het mengsel in een afgedekte pan of vuurvaste schotel in een warme
oven en laat het in ± 40 minuten gaar worden.
Haal de stukken kip eruit en leg ze in een voorverwarmde schotel.
Bind de saus vrij dik en breng haar met de zure room en het citroensap op
smaak. De saus moet lichtroze zijn, maar toch goed naar paprika
smaken.
Geef er met boter verwarmde macaroni bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pollo con cigalas (kip met rivierkreeftjes)
Lauwwarme kipsalade met walnoten
Kip gestoofd met champignons in roomsaus
Kipfilet met appelzuurkool
Romeinse kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes