Bestrooi de kip met cayenne peper en zout. Pel de ui in en snijd deze in grote stukken. Halveer de paprika‘s verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika‘s in stukken.
Snijd de schoongemaakte teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd de plakken chorizo in vieren.
Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en verdeel ze in partjes.
Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Bak de ui, de paprika, de tomaten en de plakjes knoflook een paar minuten in de hete olie. Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de kip, de sherry en de bouillon toe. Breng het aan de kook. Stoof zachtjes 30-40 minuten. Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |