Pel en snipper de ui en de knoflook.
Boen de citroen goed en rasp de gele schil er dun af.
Pers de citroen uit.
Wrijf de kipkarbonades in met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipkarbonades in ± 8
minuten rondom bruin.
Leg de karbonades op een bord en fruit de ui en de knoflook in het bakvet
zachtjes glazig.
Voeg de ontpitte olijven met de tijm, de geraspte citroenschil, 2
eetlepels citroensap en de kippenbouillon toe en breng het geheel langzaam
aan de kook.
Leg de kipkarbonades erin en stoof ze in ± 35 minuten heel zachtjes
gaar.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en een frisse gemengde salade.
Een kipkarbonade is het bovenste deel van de kippenbout. We noemen ze
karbonade, omdat er ook een stuk bot in zit. Ze zijn heel geschikt voor
het maken van lekkere stoofpotten, maar u kunt ze ook bakken of
roosteren.
Reken op een bereidingstijd van 15-20 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |