Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tagliatelle met kip en bonen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr kipfilet
paprikapoeder
versgemalen peper, zout
30 gr boter
1 teentje knoflook
150 gr peultjes
150 gr sugarsnaps
150 gr doperwten (diepvries)
2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
450 gr tagliatelle
2 dl Koksroom (Friesche Vlag)
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden


Wrijf de kipfilet naar smaak in met paprikapoeder, peper en zout.
Verhit de boter in een kleine braadpan en bak de kipfilet rondom bruin en
op halfhoog vuur in ± 20 minuten gaar.
Pel intussen de knoflook en maak de peultjes en de sugarsnaps schoon.
Pluk de kipfilet in reepjes.
Kook de peultjes met de sugarsnaps en de doperwtjes in de bouillon in
± 5 minuten beetgaar.
Giet ze af en vang 1 dl van het kookvocht op.
Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
beetgaar.
Breng het groentekookvocht met de Koksroom aan de kook.
Schep de groenten erdoor, pers het teentje knoflook erboven uit en warm
alles kort door.
Giet de tagliatelle af, schep er het groentemengsel met de kipreepjes en
de helft van de kaas door en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zoete kip
Kip met champignon-portsaus
Gevulde kipfilet in rauwe ham
Kip met Grand Marnier
Kippannetje met noedels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes