Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Drie-vlezen-pot (stoofpot)

50 g boter
150 g schouder karbonade (zonder been)
150 g runderlap
150 g lamslapjes
2 el witte wijn azijn
1 winterwortel
1 prei
1 koolrabi
½ knolselderij
2 uien
500 gr. aardappelen
1 bouillontablet
1 bosje peterselie
p&z




  • Verhit in de stoofpot met matige warmte de boter.

  • Snijd de 3 vleeslappen in blokjes.

  • Braad ze onder af en toe omscheppen rondom goudbruin in ca. 10 min. voeg daarna de azijn en twee eetlepels water toe.

  • Schil de winterwortel was hem en snijd hem in blokjes.

  • Snijd de koolrabi in plakjes.

  • Was en schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.

  • Pel de uien en snipper ze grof.

  • Schil de aardappelen was ze en snijd ze in plakjes van ¾ cm dik.

  • Voeg aan het vlees ¼ liter water het bouillontablet, peper en zout toe.

  • Roer er de blokjes groenten en de gesneden aardappels toe.

  • Zet de hittebron op een hoge stand en breng alles aan de kook.

  • Schep het mengsel af en toe om zet de hittebron dan laag.

  • Sluit de stoofpot met een deksel en laat de inhoud ca. 1½ uur stoven.

  • Schep alles af en toe om en voeg zonodig wat water toe.

  • Hak de peterselie fijn.

  • Controleer of het vlees gaar is en breng de drie-vlezen-pot op smaak.

  • Strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct.

    Personen: 4
    Bereidingstijd:
    Bron: Recepten gids

  • © recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50