Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Filobloemen met gekruid lamsvlees

Filobloemen met gekruid lamsvlees

4 vellen filodeeg (diepgevroren)
ca 1 el (zonnebloem)olie
ca 30 gr gesmolten boter
250 gr magere lamslappen
1 el olijfolie, traditioneel
25 gr boter
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 fijngehakte bosuitjes
20 gr gezeefde bloem
½ tl milde paprikapoeder
zwarte peper uit de molen
zout
1½ dl rode wijn, zoals Chianti
1 klein laurierblad
1 dl gezeefde tomaten
eventueel 1 mespuntje suiker
8 verse fijngehakte basilicumblaadjes
1 hard gekookt ei

laurierblad toe. Schenk de wijn en 1 dl kokend water erbij. Roer alles door tot het aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en laat alles, onder regelmatig doorroeren, 15 min zachtjes sudderen tot een deel van het vocht verdampt is.
Roer de gezeefde tomaten erdoor.
Voeg zout, peper en eventueel een mespuntje suiker naar smaak toe. Schep vlak voor het opdienen de basilicum erdoor.

Presentatie:
Plaats de filobloemen in het midden op voorverwarmde bordjes. Vul ze met de hete lamsragout en leg een plakje hardgekookt ei precies in het midden van elke vulling.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50