Maak eerst de saus. Doe de balsamico in een pannetje met dikke bodem, samen met de suiker en de laurier. Breng voorzichtig aan de kook, roer tot de suiker is opgelost, draai de vlam laag en kook alles in tot de dikte van een dikke siroop.
Verwijder daarna het laurierblad. Bestrooi de lamkarbonades met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grillpan met dikke bodem. Grill de karbonades aan beide kanten mooi bruin; bak tot het vlees van binnen nog een beetje roze is (afhankelijk van de dikte van het vlees twee tot vier minuten aan elke kant). Serveer de lamkarbonaadjes met wat van de siroop. Geef er gepofte tomaten met olijfolie bij, of wat gegrilde groenten (courgette, aubergine en paprika) en puree met peterselie en room.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |