Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrild Texels lam met balsamicosaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus:
250 ml balsamico
100 gr suiker
1 laurierblad

Voor het lam:
4 grote of kleinere lamkarbonades
zout en versgemalen zwarte peper
½ el olijfolie
10 gr boter

Bereiden

Maak eerst de saus. Doe de balsamico in een pannetje met dikke bodem, samen met de suiker en de laurier. Breng voorzichtig aan de kook, roer tot de suiker is opgelost, draai de vlam laag en kook alles in tot de dikte van een dikke siroop.
Verwijder daarna het laurierblad. Bestrooi de lamkarbonades met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grillpan met dikke bodem. Grill de karbonades aan beide kanten mooi bruin; bak tot het vlees van binnen nog een beetje roze is (afhankelijk van de dikte van het vlees twee tot vier minuten aan elke kant). Serveer de lamkarbonaadjes met wat van de siroop. Geef er gepofte tomaten met olijfolie bij, of wat gegrilde groenten (courgette, aubergine en paprika) en puree met peterselie en room.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamsrugfilet met een mediterraans dakje
Medaillons van lamsfilet met gekonfijte sjalotjes
Lamskoteletjes met tomaten tijmsaus
Lamskoteletjes met mascarponepuree
Lamskoteletjes in vermouth (4 pers.)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes