Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 lamskoteletjes
1 bosje postelein
Voor de rijst:
250 g champignons
1 rode paprika
1 gehakte ui
boter
200 g gewassen rijst
zout en versgemalen peper
1/2 tl kurkuma
4 dl kippebouillon
1 kruidentuiltje
Voor de oliemix:
2 dl arachide-olie
1 knoflookteentje
10 verse rozemarijnblaadjes
2 takjes verse afgeriste tijm
1 theelepel mosterd
1-2 mespuntjes cayennepeper
1 snuifje zout

Bereiden


  • Borstel de champignons schoon.

  • Snijd ze in quartiers.

  • Snijd de paprika in brunoise van 1/2 cm.

  • Blancheer de paprika brunoise.

  • Glaceer de gehakte ui in boter.

  • Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar.

  • Kruid met een weinig zout, gemalen peper en kurkuma.

  • Voeg de kippenbouillon toe en kook op.

  • Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.

  • Gaar de rijst in ca 16 min. in de oven op 180 °C.

  • Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem er het kruidenbuiltje uit en roer enkele nootjes boter door de rijst.

  • Mix de olie met het knoflookteentjeeentje look, de rozemarijn, de tijm en de mosterd.

  • Kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.

  • Strijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide zijden rijkelijk in met de pikante oliemix.

  • Rooster de koteletjes aan beide zijden, maar houd ze nog roze.

  • Schik de rijst op een ovale serveerschotel.

  • Plaats de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht.

  • Garneer met enkele plukjes postelein.

  • Serveer hierbij het pittige aurorasausje en een glaasje Pomerol of een rode Saint-Emilion.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Appel en lamsgehakt
    Lambrack
    Lamsvlees, zoals bij de buren
    Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje
    Lamskoteletjes in vermouth (4 pers.)
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes