Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Gevulde Lamsbout

Gevulde Lamsbout

1 ontbeende lamsbout (2 kg)
zout
peper
4 el gesmolten boter
sap van 1 citroen
250 gr mager lams gehakt
1/3 kopje rijst
1 mespuntje kaneel
2 el
fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte munt
1/2 ltr runderbouillon.


  1. Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper.
  2. Smeer het in met 2 el boter en citroensap.
  3. Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.
  4. Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten.
  5. Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij, en laat het 15 minuten sudderen.
    Haal het van het vuur, en laat het afkoelen.
  6. Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht.
  7. Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij.
  8. Rooster het vlees 15 min in de oven op stand 7, draai de oven lager tot
  9. stand 4 en laat het nog 1 1/2 tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  10. Bedruip af en toe met vocht.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50