Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lambrack

Lambrack

1 lamsribstuk
1 potje manukahoning
zeezout
venkelblaadjes
rozemarijnblaadjes
versgemalen groene peper
500 g grove postelein
vinaigrette met 1 tl honing
filodeeg uit de diepvries
boter


  1. Maak eerst een filobakje: snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt.
  2. Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160.
  3. Neem het bakje uit de oven, haal het uit de oven en zet de oven op 225 °C.
  4. Steek de botjes van het lamsribstuk kruislings in elkaar, zodat er een ‘blok‘ ontstaat waaruit u tweeling-koteletjes kunt snijden.
  5. Kwast het vlees aan alle kanten dun in met honing en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over.
  6. Zet het vlees 12 minuten in de oven - het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze.
  7. Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50