Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje

Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje

600 gr lamsfilet
1 eetl olijfolie
3 eetl. gehakte kruiden ( peterselie, basilicum, tijm)
1 eetl. dijonmosterd
1 eetl. boter
200 ml kalfsbouillon
50 ml rode wijn
4 tomaten
zout & peper

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Zet weg tot gebruik.

Bak de lamsfilet in 1 eetlepel olijfolie bruin ( ongeveer 1 minuut per kant).

Leg de gebakken lamsfilets in een ovenschaal.
Smeer ze in met mosterd* en bestrooi ze met 2 eetlepels gehakte kruiden en wat zout en peper.

Verdeel stukjes boter over het vlees en bak het in ongeveer 5-7 minuten verder gaar in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C.

Kook de kalfsfond in tot 1/3.
Voeg de wijn en de kruiden toe, kook dit nog even verder in.
Voeg de tomatenblokjes vlak voor het serveren toe en verwarm deze even goed door.

Trancheer de lamsfilet in stukjes en leg deze op voorverwarmde borden, schenk wat van de saus bij het vlees.

* De mosterd en de kruiden blijven als een dakje boven op de lamsfilet liggen. maak het laagje mosterd niet te dik anders overheerst deze smaak.

Serveertip: Lekker met geroosterde aardappelen en een groente ratatouille



Personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50