Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)

Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)

1 lamsbout van 2 kg, ontbeend en weer opgebonden
zout, peper
5 teentjes knoflook, in plakjes
12 toefjes rozemarijn
4 el olijfolie
ca 1 kg kleine sjalotjes of verse zilveruitjes, gepeld
4 dl kalfsfond (pot â 4 dl) of sterke vleesbouillon
50 gr boter in klontjes

Maak 12 kleine inkepingen in de lamsbout, wrijf hem in met zout en peper en steek de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn in de inkepingen. Leg de lamsbout in een braadslede en bestrijk hem met olie. Braad de lamsbout circa 10 min inhet midden van de voorverwarmde oven op 240 graden. Schakel de oven dan terug naar 200 graden, leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad het vlees nog circa 30 min. Bestrijk tussentijds regelmatig met olie. Verwarm de fond en schenk deze in de braadslede.
Braad de lamsbout nog circa 1 uur en bedruip hem regelmatig met het braadvocht.
Neem het vlees uit de braadslede en laat het circa 10 min verpakt in aluminumfolie rusten. Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf. Roer de boter door het braadvocht en breng op smaak met zout en peper. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus, sjalotjes, aardappelgratin en kruidige schorseneren.

Personen: 12
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50