Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamscurry met amandelen

Lamscurry met amandelen

500 gr lamspoulet
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 handje verse korianderblaadjes
125 gr blanke amandelen
50 gr boter
2 theel kerriepoder
½ theel kaneel
1 dl volle yoghurt
zout
versgemalen peper
keukenmachine

Voorbereiden: Pel de ui en snipper deze fijn. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast
Hak de amandelen in de keukenmachine fijn.
Bereiden: Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, de knoflook, de kerriepoeder en de kaneel hierin ± 5 min op zacht vuur.
Voeg de lamspoulet toe en bak het vlees rondom goudbruin.
Bak de fijngehakte amandelen ± 3 minuten met het vlees mee.
Schenk de yoghurt en 1 dl water over het vlees en breng de lamscurry al roerende aan de kook.
Laat de curry in 1-1½ uur op zacht vuur gaar sudderen met het deksel op de pan. Roer de curry tussentijds regelmatig door. Breng de lamscurry op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met verse koriander.
Lekker met wilde rijst en Chinese kool.
Tip: Ukunt dit gerecht pittiger maken door een fijngehakte groene peper aan de marinade toe te voegen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50