Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamsfiletrolletjes met salie, krachtig en kruidig

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 fijngesneden teentje knoflook
4 el fijngesneden peterselie
5 el fijngesneden salieblaadjes
1 el mosterd
2-3 el gedroogd broodkruim
4-6 el olijfolie
zout en peper
± 100 gr mager ontbijtspek, in dunne plakjes
4 lamsfilets van ± 100 gr per stuk
2 kleine sjalotje, in dunne ringen
3 dl lams- of kalfsfond (pot à 4 dl)

Bereiden

Meng voor het kruidenmengsel de knoflook met peterselie, rucola, salie, mosterd, broodkruim en 2-3 el olijfolie. Breng het op smaak met zout en peper. Maak vier ‘bedjes‘ van elkaar iets overlappende plakjes spek en smeer het kruidenmengsel hierover uit. Leg op elk bedje een stuk lamsfilet en rol het spek met kruiden om het vlees; het vlees moet helemaal bedekt zijn.
Bind de pakketjes met keukentouw vast. Verhit 2-3 el olijfolie en bak hierin de pakketjes in 8-12 min rondom bruin en gaar. Neem de pakketjes uit de pan en houd ze warm. Bak de sjalot 3-4 min in het achtergebleven braadvet en roer ook de aanbaksels in de pan goed los. Voeg de fond toe en laat de saus op hoog vuur iets inkoken tot een goede dikte. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de in plakken gesneden lamsfiletpakketjes. Serveer er een romige aardappelpuree bij. Dit gerecht is ook heerlijk met rozemarijn in plaats van salie. Houdt u niet zo van lamsvlees, dan kunt u op dezelfde manier ook kleine varkenshaasjes bereiden. De baktijd voor het varkensvlees is iets langer; ongeveer 12-16 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)
Lamsvlees, zoals bij de buren
Koolrolletjes met lamsgehakt
Gestoofd lamsvlees met tomaat
Gehaktcurry met groenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes