Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamsgehaktballetjes

Lamsgehaktballetjes

500 gr lamsgehakt
4 el fijngehakte peterselie
2 tl komijnzaad
1 teentje knoflook
1 ei
200 gr couscous
1 winterwortel
1 koolrabi
0,5 courgette
2 tl kaneelpoeder
50 gr boter
zwarte peper en zeezout

Pel en snipper de knoflook, meng dit met het komijnzaad, peterselie en ei door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Prik ze op in koud water geweekte houten prikkers (ze verbranden dan niet zo snel). Rooster de gehaktspiesjes gaar onder de grill in ca 8 min (telkens omdraaien). Doe de couscous in een schaal en giet er 4 dl kokend water over. Vermeng de couscous met de boter, het kaneelpoeder en de zwarte peper.
Snijd de wortel in plakjes.
Snijd de koolrabi en de courgette in kleine blokjes en kook deze met de wortelplakjes in water met zout beetgaar. Lepel de couscous, samen met de groenten in de borden en giet er wat olijfolie over. Leg de lamsgehaktspiesjes op de couscous.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50