Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamskebab

Lamskebab

500 gr mals lamsvlees (van de nek, of haasjes)
3 eetl citroensap
3 eetl olijfolie
1 teen knoflook, uit de pers
houten spiesen
2 rijpe tomaten
3 el zwarte olijven, zonder pit
8 kleine bloemtortilla‘s of lavash
75 gr spinazie

Snijd het vlees in dobbelstenen. Doe in een kom met het sap, de olie en de knoflook.
Leg houten spiesen een half uur in lauw water zodat ze niet splinteren. Snijd intussen de tomaten in plakken en halveer de olijven. Steek het lamsvlees aan de spiesen. Bewaar de marinade.
Bak de spiesen om en om bruin, op een houtskoolvuur, of in een grillpan of contactgrill, ca 3-4 minuten aan beide kanten. Het vlees mag van binnen nog iets roze zijn.
Warm de bloemtortilla‘s of lavash even op in een droge koekenpan.
Serveer de spiesen op het warme brood met wat tomaat, olijven en spinazie.

Tip: Flatbreads, platte broden zoals chapati, naan en pitabrood, maar ook lavash en tortilla‘s zijn in veel landen een vast onderdeel van de maaltijd. Ooit hadden deze broden de functie van ‘eetbaar bord‘. Ruim voorradig bij Turkse, Marokkaanse en Indiase toko‘s.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50