Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamskoteletjes met mascarponepuree

Lamskoteletjes met mascarponepuree

8 lamskoteletten (neem een lamsrack)
25 gr boter
125 ml runderfond (pot)
2 el (eetlepels) honing
zout en versgemalen zwarte peper
reepjes basilicum en rode peperkorrels om te garneren

Voor de mascarponepuree:
1 kg aardappels
65 gr boter
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr mascarpone

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een grillpan en bak de koteletten 2 min aan elke kant op een hoog vuur zodat ze van binnen nog een beetje roze zijn.
Haal de koteletjes uit de pan en houd ze warm tot gebruik. Maak met een houten lepel de aanbaksels in de pan los met de wijn en het fond en kook dit met de honing in tot de saus iets dikker is.
Zet intussen de aardappels op en kook ze gaar in water met zout. Giet af en laat ze zonder deksel op een laag vuur even droogstomen. Stamp ze tot puree met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de lamskoteletjes met gehakte rode peperkorrels en reepjes basillicum.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50