Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamsribstuk met honing, tijm en mosterd

Lamsribstuk met honing, tijm en mosterd

(6-8 karbonaadjes aan elkaar dat is een lamsribstuk. Is makkelijk in de oven te bereiden)

½ tl honing
1-2 tijmblaadjes
1tl mosterd
2 lamsribstukken van ca 6 ribbetjes
zout en peper
2-3 el olijfolie

Meng de honing met de tijm en mosterd. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de ribstukken met zout en peper en bak ze in 5-8 min rondom bruin in de olie. Neem ze uit de pan en bestrijk de bovenkant van de ribstukken met het honingmengsel. Leg ze op een rooster in een braadslede en bak het vlees in de voorverwarmde oven op 200 graden in 16-20 min. (kleine ribstukjes 12-15 min) rosè. Laat de ribstukjes uit de oven afgedekt circa 10 min rusten en snijd ze voor serveren in koteletjes.
Tip:
Het is heel praktisch om een braadslede aan te schaffen met een bijpassend rooster erin. Hierin kunt u verschillende(vlees)gerechten bereiden zonder dat ze de bodem raken en in hun eigen sappen of in het braadvet liggen. De buitenkant van het gerecht blijft zo extra krokant.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50