Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamsschouder, gevuld

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 2 uur + 15 minuten

Ingrediënten

50 gr salami, in reepjes gesneden
30 gr pecorino
30 gr geraspte grana padano
15 gr vers broodkruim van wit brood
10 gr peterselie, fijngesneden
1 eieren losgeklopt
1 kg lamschouder zonder bot
3 eetl olijfolie
1 ui, in stukken
1 wortel, in stukken
1 selderijstengel;, in stukken1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 teen knoflook, geplet
200 ml droge witte wijn

Bereiden

Meng de salami in een kom met de kaassoorten, broodkruimels, peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Roer goed door elkaar en voeg zoveel losgeklopte ei toe dat de vulling mooi bindt.
Laat 20 minuten koel rusten.

Leg het mengesel op het lamsvlees en rol het vlees stevig op.
Bind zorgvuldig dicht met keukentouw.

Verwarm de olie in een braadpan, voeg de wortel, selderij, rozemarijn, tijm en knoflook toe en leg het vlees er boven op.
Bestrooi met zout en peper, bak op matige warmte, keer het vlees tot het aan alle kanten goed bruin is.
Voeg de wijn en 3 eetl water toe, leg de deksel op de pan en stoof 1½ uur op laag vuur tot het vlees gaar is, voeg zo nodig nog wat water toe.

Neem het vlees uit de braadpan, snijd het in mooie plakken en verwijder het keukentouw voorzichtig.
Schik de plakken op een voorverwarmde schaal.

Zeef het braadvocht en serveer dit apart bij het vlees.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebraden lamsbout met aubergines en uien
Taboule met gehakt
Bonenschotel met shoarmavlees
Lamsburgertjes
Hachee van mijn moeder

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes