Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Lamsvleesrecepten | Lamsvlees met paddestoelensaus

Lamsvlees met paddestoelensaus

350 gr mager lamsvlees zoals lende of filet
2 eetl plantaardige olie
3 tenen knoflook, gekneusd
1 prei in ringen
200 gr grote paddestoelen, in plakjes
theel. sesamolie
verse rode pepertjes ter garnering
1 theel maizena
4 eetl lichte sojasaus
3 eetl rijstwijn of droge sherry
3 eetl water
theel chilisaus

Snijd het vlees met een scherp mes in dunne reepjes.

Meng voor de saus de maizena, sojasaus,rijstwijn, water en chilisaus door elkaar.

Verhit de olie in een hete wok of koekenpan.
Voeg het vlees, de knoflook en de prei toe en roerbak 2-3 minuten.
Doe de paddestoelen erbij en roerbak deze 1 minuut mee.
Roer de saus erdoor en verwarm deze 2-3 of totdat het lamsvlees gaar en mals is.

Besprenkel met sesamolie en schep alles in een grote voorverwarmde schaal.
Garneer met de rode pepertjes

Personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50