Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Perzische lamspot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 aubergine
2 kleine uien
2 vleestomaten
8 dadels
6 eetlepels olijfolie
500 gr. lamspoulet
1 el. Citroensap
½ tl. Gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
peper/zout

Bereiden

1.Was de aubergine, snijd het in plakjes van 1 cm dik en leg deze in een vergiet, geplaatst in de gootsteen.

2.Strooi er wat zout over en laat het vocht 30 min. uitlekken.

3.Maak de uien schoon en snijd deze in grove blokken.

4.Verwijder het schilletje van de tomaat (plicheren) en snijd deze in blokjes.

5.Snijd de dadels overlangs door en verwijder de pit, snijd de dadels in blokjes.

6.Verhit in een grote pan 4 el olie en bak hierin de aubergine aan beide kanten goudgeel.

7.Neem ze uit de pan.

8.Voeg de lamspoulet toe en bak ze goudbruin.

9.Bestrooi met peper en zout.

10.voeg de uien toe samen met ½ dl water en sluit de pan.

11.Stoof het vlees 20 min. voeg dan de aubergine, tomatenblokjes, dadels, citroensap, kaneel en 2 dl water toe.

12.Breng alles weer aan de kook en sluit de pan met een passende deksel.

13.Stoof zachtjes 1 uur.

14.Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Indiase lamsreepjes met naanbrood
Lamsgehaktballetjes
Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)
Appel en lamsgehakt
Gestoofd lamsvlees met bindsla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes