De kipfilet in stukjes snijden, met de tacokruiden bestrooien en in laten trekken. Intussen blik bruine bonen afspoelen en laten uitlekken. De pan verwarmen en er dan 1 el boter in verhitten en hierin de kip in twee porties rondom bruin bakken. Een kopje water in de pan schenken en het gerecht in ± 8 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. De bonen, 1/4 l gezeefde tomaten door de kip scheppen en warm laten worden. Eventueel meer water toevoegen. Het gerecht pitteg op smaak brengen met zout, peper en sambal.
Tip: extra toevoegen stukjes paprika (rood en groen), kleine maïskolfjes. Dit moet u dan na de kip even aanbakken.Even de kip apart doen , daarna mag het er weer bij.
Tip:om te roerbakken:
stap 1
Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes. Maak eventueel een marinade (of gebruik een kant en -klaar product ) en laat de kip er minstens 30 minuten in marineren.
Stap 2
Bak de kip liefs apart aan en neem hem dan uit de pan, terwijl u de andere ingrediënten bakt. Zo wordt het vlees niet te droog.
Stap 3
Als de overige ingrediënten bijna gaar zijn voegt u de gebakken kipstukjes weer toe en bakt ze al omscheppend mee tot het vlees helemaal gaar is.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |