Kook 100-150 gr witte rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Meng de rijst met 150 gr maïskorrels, 1 groene en 1 rode paprika in blokjes, 150 gr jong belegen kaas in blokjes, 3-4 el fijngesneden peterselie en wat zout en peper.
Beleg 4 grote bloemtortilla‘s met jonge spinazieblaadjes en verdeel daarover het rijstmengsel. Rol de tortilla‘s op en leg ze in een ovenschaal. Strooi er 2-3 el geraspte jong belegen kaas over en verwarm de tortilla‘s 15-20 min in een voorverwarmde oven (180 graden) tot de kaas gesmolten is.
Serveer er guacamole bij.
Guacamole:
Prak 1 rijpe avocado fijn en roer er 1 ontvelde en in heel kleine blokjes gesneden tomaat en ½ fijngesneden rode peper door. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |