Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardbeien met mascarpone

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur koelen

Ingrediënten

2 verse eieren, gesplitst
100 gr fijne tafelsuiker
300 gr mascarpone
zout
geraspte schil en sap van 1 limoen
4-6 eetl. aardbeilikeur ( slijter)
750 gr aardbeien

Bereiden

Maak de aardbeien schoon en snij ze doormidden ( grote in vieren)

Klop de eidooiers met de suiker en mascarpone door elkaar.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Schep de eiwitten luchtig door het mascarpone mengsel

Meng limoenrasp en de limoensap met de aardbeilikeur.

Schep de aardbeien en het roommengsel laagje voor laagje in glazen, besprenkel de aardbeien met het aardbei-limoensap.

Laat de smaken minstens 1 uur intrekken.

Per persoon ca. 345 Kcal

Opmerking:
In dit gerecht worden rauwe eieren verwerkt. Serveer dit toetje liever niet aan heel jonge kinderen en oude of zieke volwassenen. In sommige supermarkten is ook gepasteuriseerd eigeel te koop.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Crème Brulée
Verse vijgen met Amarettoroom
Strudeldeeg
Tompouce met bramen
Beerenburger bavarois

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes