Maak de aardbeien schoon en snij ze doormidden ( grote in vieren)
Klop de eidooiers met de suiker en mascarpone door elkaar.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Schep de eiwitten luchtig door het mascarpone mengsel
Meng limoenrasp en de limoensap met de aardbeilikeur.
Schep de aardbeien en het roommengsel laagje voor laagje in glazen, besprenkel de aardbeien met het aardbei-limoensap.
Laat de smaken minstens 1 uur intrekken.
Per persoon ca. 345 Kcal
Opmerking:
In dit gerecht worden rauwe eieren verwerkt. Serveer dit toetje liever niet aan heel jonge kinderen en oude of zieke volwassenen. In sommige supermarkten is ook gepasteuriseerd eigeel te koop.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |