Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10 pers)

Aantal personen: 10

Ingrediënten

10 Jonagold appels
1 tl kaneel
50 g amandelspijs (bij de bakker)
75 g rozijnen
10 velletjes bladerdeeg
2 eidooiers
60 g suiker
10 bol kaneelijs
5 eidooiers
100 g suiker
½ ltr Calvados
2 dl Cider
½ vanillestokje
2 dl room
50 g boter
80 g suiker
3 eiwitten
65 g bloem
mintblaadjes voor garnering

Bereiden


  1. Appels schillen en uitboren.
  2. De boter, kaneel, rozijnen en spijs mengen tot een glad geheel.
  3. De holtes in de appels hiermee vullen.
  4. Verwarm de oven vóór (200º).
  5. De plakjes korstdeeg met losgeklopt eigeel bestrijken.
  6. Een appel in het midden van een plak zetten en het deeg er sluitend omheen vouwen.
  7. De bollen met water bestrijken en bestrooien met suiker.
  8. ± 20 minuten bakken.
  9. Afkoelen; vóór het serveren opnieuw even afbakken in een hete oven.
    Kaneelijs:
  10. De melk, de room, suiker, glucose, vanillemerg en het kaneelstokje aan de kook brengen en 15 minuten laten trekken.

  11. Eierdooiers luchtig kloppen in de keukenmachine.
  12. Giet er langzaam het roommengsel bij en laat kloppen tot het koud is.
  13. Draai er in de sorbetière ijs van.
    Sabayon:
  14. Eierdooiers met calvados, cider, suiker en vanillemerg au bain-marie luchtig kloppen tot een stevige massa.
  15. Van het vuur af koud kloppen.
  16. Als de massa koud is, er de stijfgeslagen room door spatelen.
    Obliebakje:
  17. Verwarm de oven vóór; maak de boter vloeibaar.
  18. Meng de ingrediënten in een ruime kom dooreen.
  19. Maak er rondjes (Ø 10 cm) van op een bakblik; 8 minuten bakken in de oven op 200 graden, er wel bijblijven, ze zijn zó verbrand.
  20. Haal ze uit de oven en vorm er meteen bakjes van.
    Presentatie;
  21. Sabayon op het bord, daarin de appelbol en een bolletje kaneelijs in een obliebakje ernaast.
  22. Garneer met een muntblaadje.

      Reacties

      Nog geen reacties, wees de eerste!

      Laat je reactie achter




      Dit vind je misschien ook lekkere recepten

      Appel uit de oven met vanillesaus
      Frambozen op verschillende manieren
      Chocolade ricottataartjes
      Gefrituurde Roquefortrolletjes met peer en gember
      Soepje van bordeauxwijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes