Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appelstrudel met vanilleijs

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 goudreinetten
40 g biggareaux
40 g Amarene kersen
20 g geraspte citroenschil
200 g rozijnen
40 g gepelde walnoten
1 tl gemalen kaneel
4 vel strudeldeeg
75 g boter
4 bol vanille ijs
½ vanillestokje
1 dl room
1 eierdooier
30 g suiker

Bereiden


  1. De appels schillen en in blokjes snijden.
  2. Bigarreaux en amarenen grof hakken en mengen met appel, citroenrasp, rozijnen, walnoten en kaneel.
  3. De plakken deeg dakpansgewijs neerleggen en het appelmengsel hier gelijkmatig over verdelen.
  4. Het deeg stevig oprollen en op een bakplaat leggen. Het deeg goed bestrijken met gesmolten boter en in de op 180 graden voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar laten worden.
  5. Het deeg tijdens het bakken regelmatig met gesmolten boter bestrijken om scheuren te voorkomen.
  6. De appelstrudel af laten koelen en een dag in de koelkast laten besterven.
  7. Voor de saus het vanillestokje opensnijden en met de room op een klein vuur laten trekken. De room tegen de kook aan laten komen en het merg uit het stokjes schrapen.
  8. De eierdooier met de suiker gladroeren en de room hier beetje voor beetje doorroeren.
  9. Het mengsel terugdoen in de pan en op een klein vuur laten binden. De saus mag niet weer gaan koken!
  10. De strudel in plakken van 4 cm snijden en in een voorverwarmde oven even opwarmen.
  11. De strudelplakken met poedersuiker bestrooien en met het bolletje ijs op het bord leggen.
  12. De warme saus in kleine bakjes schenken en deze op de borden zetten.
  13. Het geheel met een takje munt en sinaasappelpartjes garneren.

Er staat een recept van ‘strudeldeeg‘ op deze site.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazelnoot Kastanjecremetaart
Beerenburger bavarois
Kokos Charlotte met chocolade en lange vingers
Verse vijgen met Amarettoroom
Brie met portpruimen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes