Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten + ruim 4 uur koeltijd

Ingrediënten

250 gr aardbeien
½ dl aardbeienlikeur
4 blaadjes witte gelatine
250 ml slagroom
10 gr suiker
8 plakjes cake
4 vulringen met een doorsnede van 7 cm
4 siliconenfolie blaadjes van 21 bij 4 cm*
50 gr pure chocolade
klein scheutje room
*kant en klaar de koop bij de groothandel. Ook heel geschikt hiervoor zijn de afdekt folie randjes die de bakker gebruikt om halve vlaaien af te plakken echter deze zijn iets langer, knip ze zelf op maat van de vulring.

Bereiden

Snij van de cake 8 dunne plakjes.
Steek daar rondjes uit met een doorsnede van de vulring.
Stop in iedere ring een plakje cake en besprenkel die met de aardbeien likeur
Leg de andere 4 plakjes even apart

Week de gelatine in koud water.
Klop de slagroom met de suiker lobbig ( héél dikke yoghurt), zet koel weg.

Was de aardbeien en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine fijn. Houd 4 aardbeien achter voor de eindgarnering.
Verwarm 1/5 van de aardbeienpuree en los er de gelatine blaadjes een voor een in op.
Meng de warme aardbeipuree door de koude aardbeipuree en roer goed door.
Plaats de aardbeipuree in de koeling en roer regelmatig door tot een lobbige massa is ontstaan.

Roer dan pas de aardbeipuree voorzichtig door de slagroom.

Verwarm de chocolade au bain Marie en roer daar de room door.
Smeer de gesmolten chocolade met een kwastje op de siliconenblaadjes.
Sluit de blaadjes eventueel met een plakbandje.

Plaats het siliconenblaadje met de chocolade ( chocolade naar binnen gericht) in de vulring op de cake.
Het is een gefriemel maar het resultaat is erg mooi !
Vul de chocoladering voor de helft met de aardbeien bavarois.
Leg hierop weer een plakje cake, besprenkel deze ook met wat aardbeienlikeur.
Vul de ring ( tot de hoogte van de chocolade), nu met de rest van de aardbeibavarois.

Plaats het geheel in de koeling, minstens 3 uur om goed op te stijven.

Serveren:
Plaats het taartje met de ring mbv een paletmes op het midden van een bord.
Verwijder de vulring en maak voorzichtig het plakbandje los.
Verwijder de siliconen plastik
Leg de achtergehouden aardbei op het taartje en garneer eventueel af met een blaadje mint

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mousse van witte chocolade met verse geitenkaas
Chocolademousse
Scones
Karamel met sesamzaad, á la Jamie
warme kwarktaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes