Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Citroen bavarois met aardbeiengelei (magnetron)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 g aardbeien
4 blaadjes rode gelatine
2 citroenen
2 eieren
100 gr witte basterd suiker
1 dl slagroom
4 blaadjes witte gelatine
aardbeien naar smaak
slagroom

Bereiden


  1. Voor de gelei de aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de vruchten halveren.
  2. De aardbeien met 0,5 dl water in een ovenvaste schaal doen en (afgedekt) in 3-4 minuten op vol vermogen zacht koken.
  3. Het fruit door een zeef drukken en naar smaak suiker erdoor roeren.
  4. De rode gelatine in ruim koud water weken, uitknijpen en in een ovenvast kommetje (onafgedekt) in 10-20 seconden op vol vermogen laten smelten.
  5. De gesmolten gelatine door de aardbeienpuree scheppen, de massa onder af en toe roeren in een bak met koud water geleiachtig laten worden en dan onmiddellijk overdoen in een metalen puddingvorm.
  6. De gelei bijna stijf laten worden.
  7. Voor de bavarois de witte gelatine in ruim koud water weken.
  8. De citroenen uitpersen, het sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl.
  9. De eieren scheiden en wat van het eiwit achterhouden om de vorm te bestrijken.
  10. De dooiers met de suiker in een glazen litermaat luchtig roeren en het vocht erdoor roeren.
  11. De massa in ca 3 minuten op vol vermogen laten binden.
  12. Iedere 30 seconden met een garde doorroeren om schiften te voorkomen.
  13. De gelatine uitknijpen en door de vla roeren.
  14. De massa onder af en toe roeren in een bak met koud water laten afkoelen.
  15. Wanneer ze geleiachtig begint te worden, de eiwitten met een snufje zout stijfslaan en daarna de slagroom.
  16. De stijfgeslagen slagroom op het eiwit leggen, daarop de vla en alles snel met een metalen lepel met elkaar vermengen.
  17. De bavarois in een bak met koud water lobbig laten worden.
  18. De vorm boven de aardbeiengelei met eiwit bestrijken.
  19. Wanneer de bavarois niet meer uitzakt deze op de aardbeiengelei scheppen en de pudding tenminste 4 uur op laten stijven in de koelkast.
  20. De pudding storten en garneren met halve aardbeien en toefjes slagroom.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken appeltjes met sherry
Aardbeien met balsamicoazijn
Wentelteefjes
Chocolade taart ( Sachertorte)
Vanille ijs met espresso

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes