Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Nagerechten | Citroen-yoghurt bavarois

Citroen-yoghurt bavarois

16 gram witte bladgelatine

Voor de garnering

3,3 dl volle yoghurt

4 el citroensap

3 el water

1,65 dl slagroom.

4 eiwitten

135 gram poedersuiker

Voor de garnering:

slagroom

vers fruit ( citroen, mango o.i.d)

3 dl mangocoulis

Voorbereiding:

1.Zet een puddingvorm van plm. 3/4 liter klaar.

2.Week de gelatine in ruim koud water.

3.Roer de yoghurt met het citroensap en het water door elkaar.

4.Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte.

5.Sla het eiwit met een schone garde tot sneeuw en voeg geleidelijk al kloppend de poedersuiker toe.

Werkwijze:

6.Roer door de slagroom het yoghurtmengsel.

7.Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 100 gram van het yoghurtslagroommengsel langzaam in een pan tot de gelatine is opgelost.

8.Roer er de overige yoghurt snel doorheen anders ontstaan er gelatinedraden.

9.Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit hierdoor heen.

10.Doe de citroen-yoghurtbavaroise over in de puddingvorm en zet deze 3 a 4 uur in de koelkast.

Dresseren:

11.Dompel de vorm kort voor het serveren in heet water en stort de bavaroise op een plat bord of schaal.

12.Dien het dessert op met mangocoulis en garneer eventueel met slagroom en vers fruit.

Wijnadvies:

Vouvray, Coteaux du Layon of Riesling Auslese.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50