Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Drie kleuren parfait

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eidooiers
2 eieren
125 g suiker
4 dl room
10 g vanillesuiker
3 el pistachenootjes
0,50 cl frambozenpuree
25 g witte couverture
25 g oranje couverture
1 dl sinaasappelsap
0,1 dl citroensap
20 g suiker
1 tl maïzena
1 tl gehakte sinaasappelschil
1 tl gehakte citroenschil
1,25 dl slagroom
12 blaadjes mint
vers fruit
poedersuiker

Bereiden


Parfaits:


  1. Eidooiers, eieren en suiker au bain-marie opkloppen en vervolgens in een koudwaterbad koud kloppen.
  2. De slagroom half stijf slaan en door de eiermassa spatelen.
  3. Deze vla in drie porties verdelen.
  4. Een deel met gemalen pistachenootjes, een tweede portie met vanillesuiker en het laatste deel met frambozenpuree op smaak brengen.
  5. Vier ringen aan de binnenkant met plasticfolie bekleden.
  6. In iedere ring een laag pistache vla scheppen en dit in de diepvriezer aanvriezen.
  7. Hier een laag vanillevla op scheppen en dit weer aanvriezen.
  8. Tot slot een laag frambozenvla erop scheppen en de parfaits in de diepvries hard laten worden.

    Chocoladeringen:
  9. De couverture afzonderlijk smelten.
  10. De witte chocolade over vier repen plasticfolie (ter breedte van de ringen) uitstrijken en wat op laten stijven.
  11. Hier weer de oranje en vervolgens de groene couverture over uitstrijken.
  12. Het folie moet goed bedekt zijn, maar de chocoladelaag mag niet te dik zijn.
  13. Het ijs uit de ringen halen, de plasticfolie verwijderen en om ieder parfait een reep chocolade wikkelen.
  14. De parfaits weer in de vriezer plaatsen en voor het serveren de folie verwijderen.

    Saus:
  15. De suiker laten karamelliseren en hier voorzichtig het sinaasappel- en citroensap bij schenken. Let op spatten!
  16. De geblancheerde schillen toevoegen en de saus met maizena binden en af laten koelen.

    Afwerking:
  17. Chocoladefiguren op met poedersuiker bestoven borden spuiten.
  18. In het midden een klein schepje geklopte slagroom scheppen (tegen het glijden) en de parfaits hierop zetten.
  19. De parfaits garneren met slagroomrozetjes, fruit en een takje munt.
  20. De saus om de parfaits schenken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Warme Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsaus
Gepocheerde peer
Aardbeien port coulis met ijs
Vruchtenijs
Gegrild suikerbrood met kaneelijs en blauwe bessen (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes