Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gefrituurde Roquefortrolletjes met peer en gember

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr. Roquefort
4 st. Loempia velletjes
1 eiwit
2 st. gemberbolletjes
2 st. handperen

Bereiden

1.(Eventueel reeds de avond tevoren): Snijd de Roquefort in vier staafjes, 10 cm.lang en 1,5 cm dik.

2.Leg een loempiavel op een plank en bestrijk het opppervlak met losgeklopt eiwit.

3.Leg één van de Roquefortstaafjes diagonaal op het deegvel, vouw de punten van het deeg-de korte zijde van de kaas- naar elkaar toe en rol het geheel daarna op tot stevige rolletjes.

4.Maak de overige Roquefort rolletjes op dezelfde manier.

5.Bewaar de rolletjes tot gebruik, afgedekt met plastiekfolie in de koelkast.

6.Hak de gember bolletjes zo fijn mogelijk.

Bereiding:

7.Verhit de olie voor het frituren tot 180 °C.

8.Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

9.Snijd de parten in dunne plakjes, zodanig dat ze aan één kant met elkaar verbonden zijn.

10.Leg op elk bord in het midden twee partjes peer en druk ze enigzinds plat, zodat de plakjes uitwaaieren.

11.Besprenkel het met citroensap (om verkleuring te voorkomen).

12.Frituur de Roquefortrolletjes in ca. 4 minuten mooi licht bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

13.Leg de rolletjes tussen de peerwaaiers en snijd ze in de lengte open.

14.Schep op elk opengesneden rolletje een klein beetje fijngehakte gember en serveer direkt.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cake van de abt met quadrupel
Loempia met vanilleijs en chocoladecanache
Verse vijgen met Amarettoroom
Vruchtenijs
Parfait Willem Alexander met gepocheerde peer

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes