1.Kook de vruchten en pureer ze.
2.Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige creme.
3.Voeg er onder voortdurend goed kloppen de vruchtenpuree bij.
4.Giet het mengsel terug in de pan en voeg op een zacht vuurtje onder goed roeren met een houten lepel de goed uitgeknepen en geweekte gelatine toe en laat oplossen.
5.Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat het op een koele plaats opstijven.
6.Spatel, wanneer het mengsel gaat zetten, de stijfgeslagen room er voorzichtig door, vul er met koud water omgespoelde vormpjes mee en laat verder opstijven in de koelkast.
7.Leg op elk bord een plakje cake.
8.Plaats de vormpjes even in een bak met warm water en stort de bavarois op het plakje cake.
9.Giet er wat dunne vruchtenpuree als saus omheen en schep over de bavarois wat halfgeslagen ongezoete room.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |