Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kokos Charlotte met chocolade en lange vingers

Aantal personen: 4

Ingrediënten

40 st. Lange vingers
175 gr. bloem
5 st eidooiers
165. suiker
40 gr. amandelspijs
5 st. eiwitten
40 gr. cacaopoeder
poedersuiker
5 dl. Kokosmelk
50 gr. gemalen kokos
50 gr. suiker
1 dl room (half opgeslagen)
5 cl. Malibu
8 bl. Gelatine
5 dl. Kersencoulis
5 cl. Kirsch
100 gr. suiker
2 el creme fraiche
kersen
4 st. rode lintjes (ca. 35 cm lang)
Chocolade krullen

Bereiden

1.Voor de lange vingers een bakplaat met bakpapier bekleden.

2.De bloem boven een ander stuk bakpapier zeven.

3.De eidooiers in een kom met de helft van 165 gram suiker en de amandelspijs kloppen.

4.De eiwitten stijfslaan, geleidelijk de rest van de 165 gram suiker toevoegen.

5.Het eiwit door het eidooiermengsel scheppen en de bloem en cacao er in gedeelten door spatelen.

6.Het beslag overdoen in een spuitzak en er repen van ongeveer 5 cm lang van spuiten op het bakblik.

7.Het beslag met een beetje poedersuiker bestuiven en de lange vingers in de op 200 graden voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar laten worden.

8.Voor de bavarois de kokosmelk met de gemalen kokos en 50 gram suiker al roerend verwarmen, zodat suiker en kokos oplossen.

9.Van het vuur af de geweekte en uitgeknepen gelatine in de kokosmelk op laten lossen.

10.De melk in een koud waterbad laten afkoelen, totdat de randen beginnen te geleren.

11.De slagroom met de Malibu op smaak brengen en door de gelerende kokosmelk spatelen.

12.Dit mengsel in kleine eenpersoons puddingvormpjes scheppen en enkele uren in de koelkast op laten stijven.

13.Voor de saus de kersencoulis met kirsch, 100 gram suiker en een dl water laten inkoken tot sausdikte.

14.De saus in een koud waterbad af laten koelen.

15.Af en toe roeren.

16.De bavarois op de borden storten en de lange vingers hier met behulp van het lint omheen binden.

17.De saus eromheen scheppen en een motiefje in de saus aanbrengen met de creme fraiche, met behulp van een vork of mes.

18.Het geheel garneren met kersen en chocoladekrullen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Flensjes met appel
Kersencompote met marsepeinravioli en praline ijs
Gepocheerde peer
Cheesecake
Citroencake met ricotta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes