Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mousse van witte chocolade met verse geitenkaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 dl. room
2 vanillestokjes
250 gr. witte chocolade
4 bl. gelatine
150 gr. zachte verse geitenkaas
1 dl. room

Bereiden

1.Klop 1 dl. room op tot het de consistentie heeft van yoghurt.

2.Zet afgedekt, koel weg.

3.Breng de room samen met de vanillestokjes aan de kook.

4.Laat de chocolade in dit mengsel smelten en doe er de in
vooraf geweekte en goed uitgelekte gelatineblaadjes bij.

5.Haal de vanillestokjes uit het room mengsel en voeg de geitenkaas erdoorheen.

6.Laat dit mengsel licht geleren (hangend verwerken noemen we dit).

7.Voeg nu de room toe en spatel dit door elkaar.

8.Verdeel over kleine vormpjes en zet in de koelkast.

9.Maak een saus van verse kiwi‘s die gepureerd zijn met wat suiker en citroensap.

10.Stort de mousse op een bord en lepel de kiwisaus er omheen.

11.Garneer met wat blaadjes mint.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Karnemelk mousse met helder appelsaus
Baklava
Karamel Roomkaastaartje
Roomparfait met warme bramen (magnetronrecept)
Aardbeien Kwarktaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes