Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Portpeertje met gorgonzola

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

4 stevige peren
500 ml ruby port
1 sinaasappel, schoongeboend
20 gr hazelnoten
150 gr gorgonzola

Bereiden

Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten.
Leg de peren naast elkaar in een pan ze moeten er net inpassen) en schenk de port erover.
Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port.
Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laaf vuur koken.

Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje.
Snij de peren doormidden en schep met een theelepel het klokhuis eruit.

Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.

Schep op elk bord twee perenhelften, druppel er wat portsiroop overheen er serveer de gorgonzola erbij.
Bestrooi met de geroosterde noten.

P.P.
305 Kcal
8gr eiwit
17 gr vet
30 gr koolhydraten


Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Karamelparfait met spekkoek en sherrycreme
Chocolademuffins met cognac
Abrikozenkruimelvlaai
Scones
Soezentoren met lemon-curd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes