Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rijstepap onder een karamellaagje

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

1 vanillestokje
875 ml melk
125 ml slagroom
200 gr dessertrijst
mespunt zout
2 eetl kristalsuiker
½ pot abrikozencompote
8 eetl donkere basterdsuiker

Bereiden

Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem melk, slagroom, suiker en vanillemerg en stokje aan de kook brengen. Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerende opnieuw aan de kook brengen.
Vuur zeer laag draaien en eventueel vlamverdeler gebruiken want rijstepap brandt snel aan.
Deksel op de pan leggen en rijst in ca. 12 minuten gaarkoken.
Met houten spatel regelmatig roeren.
Pan van het vuur nemen en vanillestokje verwijderen.

Verdeel ½ abrikozencompote over 4 vuurvaste schaaltjes en schep de rijstepap erop. Laat de pap afkoelen en daarna door en door koud worden in de koelkast.

Bestrooi ieder schaaltje met 2 eetlepels donkere basterdsuiker en zet de schaaltjes zo dicht mogelijk onder de hete gril. Laat de suiker in 3-4 minuten karameliseren

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Heide bavarois
Gepofte appel met bokbier-karamel
Bitterkoekjes bavarois met boerenmeisjes
Flensjes met sinaasappel en vanille ijs (10 pers)
Clafoutis van peer en amandel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes