Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem melk, slagroom, suiker en vanillemerg en stokje aan de kook brengen. Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerende opnieuw aan de kook brengen.
Vuur zeer laag draaien en eventueel vlamverdeler gebruiken want rijstepap brandt snel aan.
Deksel op de pan leggen en rijst in ca. 12 minuten gaarkoken.
Met houten spatel regelmatig roeren.
Pan van het vuur nemen en vanillestokje verwijderen.
Verdeel ½ abrikozencompote over 4 vuurvaste schaaltjes en schep de rijstepap erop. Laat de pap afkoelen en daarna door en door koud worden in de koelkast.
Bestrooi ieder schaaltje met 2 eetlepels donkere basterdsuiker en zet de schaaltjes zo dicht mogelijk onder de hete gril. Laat de suiker in 3-4 minuten karameliseren
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |