Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sinaasappeltaart

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de taart:
4 eieren, 100 gr. bloem, 170 gr. suiker, sap en rasp van 2 sinaasappels, 50 gr. amandelspijs, 4 1/2 bl. gelatine, 3 el. grand marnier (of een andere sinaasappellikeur), 0,75 dl. yoghurt, 2 dl. slagroom.

Voor de gelei:
0,75 dl. sinaasappelsap, 2 el. grand marnier, 15 gr. suiker, 2 bl. gelatine

Bereiden

Klop voor de taartbodem de eieren met 100 gram suiker au bain marie op tot een stevige lauwe massa.
Spatel de gezeefde bloem door de eiermassa.
Schep het beslag in een ingevette springvorm (doorsnede 24 cm.) en bak de bodem in de op 175 gr.c. voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar.
Laat de bodem afkoelen.

1.Breng voor de vulling het sinaasappelsap, de rasp en 50 gr. suiker aan de kook.

2.Los het amandelspijs in het sap op.

3.Week de gelatine in ruim koud water.

4.Knijp de blaadjes uit en los ze op in de warme likeur.

5.Roer dit door het sap.

6.Laat het geheel tot lauw afkoelen en roer de yoghurt (op kamertemperatuur) erdoor.

7.Klop de room samen met de rest van de suiker halfstijf en spatel de room door het sinaasappel-yoghurt-mengsel.
Bewaar de vulling op kamertemperatuur.

8.Snijd de taartbodem horizontaal door.

9.Bekleed een springvorm (doorsnede 24 cm.) met plasticfolie en leg hier een taarthelft in.

10.Sprenkel een beetje grand marnier over de taartbodem.

11.Schep hierop de vulling en strijk de bovenkant glad.

12.Laat de vulling in de koelkast opstijven.

13.Bewaar de andere taarthelft, goed ingepakt, in de diepvries voor een volgende keer.

14.Breng voor de gelei het sap, de likeur en de suiker aan de kook en neem vervolgens de pan van het vuur.

15.Week de gelatine in ruim koud water, knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in het vocht.

16.Laat de gelei afkoelen tot het vocht dik, maar nog wel vloeibaar is.

17.Schenk de gelei dan over de taart en laat de taart in de koelkast helemaal stevig worden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepofte appel met bokbier-karamel
Gepocheerde peer
Room parfait met bosvruchten
Flensjes met appel
Gemberparfait

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes