Cake:
Maal de amandelen tot poeder.
Klop de eieren met suiker luchtig ( ongeveer 15 minuten)
Zeef de bloem, vermeng met het amandelpoeder en spatel in twee keer zo snel mogelijk door de eiermassa. ( spatelen, niet roeren)
Vet een springvorm in en bak het beslag op 180 Gr.C. 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Orange curd:
Was de sinaasappels en rasp de schil tot het wit.
Snij de rest van de schil eraf en snij de partjes er uit.
Knijp de vliezen uit en laat de partjes uitlekken tot je 1 dl sap hebt.
Week de gelatine in koud water en knijp daarna goed uit.
Klop de eieren, suiker en gelatine, rasp en sap au bain Marie, tot dat de curd gaat binden.
Zeef de curd om eventuele klontjes te verwijderen.
Roer de boter er in kleine stukjes er door.
Goed afdekken met plasticfolie, het folie helemaal op de curd drukken om velvorming te voorkomen.
Goed koud laten worden.
Garnering:
Smelt 100 gr pure chocolade en rol dit uit tussen bakpapier en rol op.
Snij de cake bodem horizontaal in 3 schijven.
Tempeer de cake lichtjes met Triple sec, niet te veel anders overheerst het.
Besmeer 3 delen met orange curd en verdeel de partjes sinaasappel er over.
Stapel de delen netjes op en dek af met de laatste plak.
Choco glazuur:
Smelt de witte chocolade samen met de room en boter.
Smeer het witte chocolade glazuur netjes over de taart, ook de zijkant.
Rol nu voorzichtig het papier met de chocolade af zodat je lange stukken over houd.
Garneer nu vanuit het midden de taart om en om met witte en bruine chocolade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |