Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Soezentoren met lemon-curd

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 45 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

Soesjes:
1 dl water
50 gr boter
50 gr bloem
2 eieren
snufje zout

Lemon-curd:
rasp van 2 grote of 3 kleine citroenen
3 eieren
½ dl citroensap
150 gr suiker
50 gr boter
1½ blaadje gelatine

Chocolade saus:
50 gr pure chocolade
12 gr suiker
1 eetl melk
eventueel pistache nootjes voor garnering

Bereiden

Soesjes:
Breng het water samen met de boter en zout aan de kook.
Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
Verwarm het beslag op laag vuur totdat het een gladde, glimmende egale bal is.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Roer er dan 1 ei door.
Als het ei helemaal is opgenomen dan pas het volgende ei, tot alle eieren zijn verwerkt.

Spuit met een spuitzak met een gladde spuitmond kleine dopjes op een bakplaat met bakpapier. Spuit de dopjes niet te dicht op elkaar omdat ze tijdens het bakken groter worden.

Bak de soesjes in een gewone oven ( geen hete lucht aanzetten) op 200 Gr.C. tot ze mooi lichtbruin zijn. Afhankelijk van de grote van de soesjes, ongeveer 20 minuten
Laat de soesjes goed afkoelen voor ze gevuld worden.

Lemon curd:
Was de citroenen en rasp de schil tot aan het wit.
Pers de citroenen uit en zeef het sap.
Week de gelatine in koud water.

Klop de eieren, suiker en citroensap door elkaar. Voeg de gelatine toe.
Verwarm dit au bain Marie en blijf kloppen tot de lemon curd gaat binden.
Zeef de lemon curd om eventuele klontjes te verwijderen.
Roer de boter in kleine stukjes en de citroenrasp toe aan de curd.
Dek de curd goed af met folie, de folie helemaal op de curd drukken om velvorming bij afkoelen te voorkomen.
Laat de curd goed koud worden.*

Chocoladesaus:
Verwarm de chocolade met de melk en boter au bain Marie.

Vul de soesjes mbv een spuitzak met lemon curd.
Giet een beetje chocolade saus op een bord om de onderste soesjes vast te plakken.
Leg de soesjes op een bord en stapel ze op elkaar.
Maar je een grote toren dan kun je de soesjes aan elkaar plakken door er steeds een druppeltje chocolade tussen te doen.
Schenk de rest van de chocolade over de soezentornen en garneer eventueel af met fijn gehakte pistache nootjes.

* Je kunt de curd ook een dag van te voren al maken.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazelnootparfait
Parfait Willem Alexander met gepocheerde peer
Kersencompote met marsepeinravioli en praline ijs
Cassata
Appel-dadeltaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes