Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witte chocoladepudding

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur koelen

Ingrediënten

2 eieren, gesplitst
30 gr suiker
1 zakje vanille suiker
40 gr maïzena
½ liter melk
160 gr witte chocolade, in stukjes
puddingvorm inhoud ca. 1 liter

Garnering naar keuze:
Slagroom en aardbeien of zoals op de foto: chocoladebolletjes

Bereiden

Eierdooiers met suiker en vanillesuiker dik en schuimig kloppen.
Maïzena in 50 ml melk losroeren en door eierdooiers mengen.
In grote pan water aan de kook brengen.
Vuur laag draaien en een kleinere pan of hitte bestendige kom erin hangen. ( Au bain Marie).
De bodem van de pan/kom mag het water niet raken.
Chocolade al roerend zachtjes in kleinere pan of kom laten smelten.

Rest van de melk aan de kook brengen.
Van vuur af eimengsel in dun straaltje door melk kloppen.
Pan terug op het vuur zetten en melk 2 minuten héél zachtjes laten koken.
Pan van vuur nemen en chocolade erdoor kloppen.
Pan met chocolademengsel 5 minuten in bak met koud water laten afkoelen, af en toe roeren.

Intussen eiwitten stijf kloppen.
Stijf geslagen eiwit voorzichtig door chocolademengsel spatelen.
Puddingvorm met koud water omspoelen en chocolademengsel erin schenken.
Pudding laten afkoelen en in koelkast bewaren.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chocolade ring gevuld met aardbeien bavarois
Portpeertje met gorgonzola
Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10 pers)
Wentelteefjes
Chipolatapudding

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes