Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Pastagerechten | Pasta met kokkels

Pasta met kokkels

400 gr zwarte pasta (inktvis)
2 kg kokkels
4 rijpe tomaten
2 sjalotten
1/2 glas witte wijn
1/2 glas groentebouillon
1 takje verse peterselie
2 eetlepels tomatenpuree
olijfolie
versgemalen peper, zout

Spoel de kokkels onder stromend water; gooi de gebroken en lege schelpen
weg.
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden,
verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de sjalotten fijn en fruit ze in een grote en hoge pan in 4 eetlepels olie,
tot ze glazig worden.
Voeg er de kokkels, de bouillon en de wijn aan toe, zet het deksel op de pan en
laat 3 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoger.
Voeg de tomatenpuree toe en na 2 minuten ook de verse met zout gekruide
tomaten.
Laat verder koken tot alle kokkels zijn geopend.
Haal de helft van de schelpen weg en doe de weekdieren zelf in de saus.
Kruid met peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en voeg ze (met nog wat vocht) aan de
saus toe.
Meng alles goed door elkaar en strooi er wat peterselie over.
Serveer direct.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron:

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50