Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaghetti met ui enham

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr spaghetti
200 gr witte uien
200 gr rode uien
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels Balsamico azijn
1/4 liter kant en klare groentebouillon
2 eetlepels zachte boter
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook
peper, zout
50 gr coppa (Italiaanse ham)
2 eetlepels fijngehakt peterselie

Bereiden

Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ± 8 minuten
volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers daarin aan.
Voeg de suiker toe en laat de uien op een middelhoog vuur wat
carameliseren.
Blus met de wijn en de Balsamico azijn.
Giet er de groentebouillon bij en laat de uien afgedekt 10 minuten stoven.
Kneed het paneermeel, de knoflook uit de knijper en wat zout door de zachte
boter, roer deze massa door de uien en laat nog 5 minuten afgedekt stoven.
Snijd de ham in stukjes en meng die door de saus.
Breng op smaak met peper en bestrooi kort voor het serveren met de
fijngehakte
peterselie.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti met spinaziesaus, ei en blauwe kaas
Spaghetti Bolognese
Spaghetti met mossel-tonijnsaus
Pasta met champignons en spekjes
Spaghetti metMarsala en kalfsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes