De tortellini in ruim water met wat zout in ± 15 minuten gaar koken; daarna afgieten. De champignons in vieren snijden, de uien snipperen. De boter of margarine verhitten en hierin de champignons, de uisnippers en het teentje knoflook uit de pers fruiten. De tomaten met wat sap en de olijven toevoegen, ± 5 minuten laten inkoken en op smaak maken met zout en peper. Een ovenschaal invetten en hierin achtereenvolgens de helft van de tortellini, het tomatenmengsel, de kaas en de rest van de tortellini leggen. De slagroom met het ei, zout en peper loskloppen. De peterselie fijnhakken, door de room roeren en deze daarna in de ovenschaal schenken. De Parmezaanse kaas erover strooien en in het midden van een vrij hete oven 200 graden in ± 40 minuten gaar en bovenop lichtbruin laten worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |